KARAK-laluan puaka !Genre:

Horor / Thriller

Status:
Coming Soon
Pengarah:
Yusry Abdul Halim
Bahasa:
Melayu
Eksekutif Produser:
Norman Abdul Halim, Abdul Halim Yusry, Edry Abdul Halim
Dibintangi:
Shahir AF8, Aiyob Sheera, Seiring Ezendy, Kilafairy


Nyh adlh film horor ptma yg diarahkan oleh Yusry Abdul Halim.Bdsarkan ksah legenda Karak jln rya, filem nyh mceritakn pd pnonton apa yg tlah mhantui sebahagian besar pemandu yang memandu di laluan itu.Bdsarkan dr ksah nyata org sekeliling, filem nyh mgkin dpt mgmbarkan ksah nyata yg tlah mhantui fikiran pemandu yg lalu di kawasan lebuhraya itu..

Sinopsis:
Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.
Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.


note :
Kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu, yang sering mengganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Jelapang. Hantu Volkswagen kuning ini mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956, tetapi tidak ketara dan orang ramai masih belum menganggap ia sesuatu yang mengaibkan.
Tetapi sejak lebuhraya Utara Selatan dibina merentasi kawasan yang dinamakan Jelapang, sejak itulah hantu Volkswagen kuning semakin ketara muncul dengan mengganggu kenderaan yang lalu lalang di situ. Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam dan kemudian merampas kereta Volkswagen kuning milik suaminya.
Sang suami mati sambil menyimpan rasa dendam yang membara untuk memiliki semula Volkswagen kuning tersebut. Kenyataannya, jika benar hantu Volkswagen kuning ini wujud dan pernah dilihat orang, maka itu adalah jin (keturunan iblis yang bergelar jembalang), bukan si suami malang yang mati dibunuh kejam.

Volkswagen ini akan muncul secara tiba-tiba dan sekiranya pemandu memotong kereta tersebut , ia akan berada di hadapan secara mengejut.Dipercayai , kemalangan yg berlaku disebabkan gangguan Volkswagen kuning.

mAceh bab bace .. jGn lUpe like n kOmen okEyy

No comments:

+cOpyriGht and design by Leeyana Anaily+