Tip jumpa han.....tu !



Heyy u'ollz ..
Hari nyh mood lia rajin sangat nak berblogwalking .. 
Wahh .. Suke lia tengok blog-blog yang cantik .. Pandai betul diorang nyh hias blog .. Kagum betul lia .. 
Tak macam blog lia .. Tapi lia tak kisah .. Sebab lia sayang blog lia nyh walau macam mana pown rupe dyer ..
Banyak jugak blog yang lia tengok tadi .. Bile da singgah tu , lia follow la skali .. Da alang-alang kan .. 
Ade yang follow lia balik .. Terima kasih banyak yerkk !!!

Okeyhh .. back to the topic .. tips kalau jumpa dengan makhluk halus aka HANTU ! ..
Macam pelik jewp bunyi nyer kan .. Jumpa hantu pown ade tips kew ... hahaha ..
Okeyh2 .. nyh dyer tps-tips kalau u'ollz terjumpa lah makhluk istimewa nyh ...

Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya 
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Hantu Galah 
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Jerangkung 
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni. .nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu

Hantu Ponteng 
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik ponteng kerja, lepaih tu nengok e-mail..macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..macamana nak jawab..korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah buat kerja ... 

Hahahah .. Ade yang nak cube kew .. Harap berfikir dulu la sebelum nak meneruskan niat tu .. ahakzz ..
Takowt nanti, baru nampak dari jauh dah pengsan ..
Okeyhh la .. tips nyh lia amik dari sumber blog informasi aliffcullen ..
Thanx to him so much .. 
Kalau u'ollz nak tahu banyak cerita .. Just klik jewp name dye tu okeyhh..

adioszz amigoszz

mAceh bab bace .. jGn lUpe like n kOmen okEyy

1 comment:

Mish Chocolart said...

uhu .~
lawak lah ..
suke bace .~

+cOpyriGht and design by Leeyana Anaily+